گوگل به طور سنتی برای هر سایت یک بودجه‌ی ایندکس در نظر می‌گیرد. اینکه در چه زمانی به هر سایت مراجعه کند و مطالب جدید را به چه سرعتی ایندکس کند به عوامل مختلفی وابستگی دارد.

اگر سایت شما یک سایت خبری است که روزانه چندین مطلب جدید در آن منتشر می‌شود و مطالب شما مورد توجه مخاطبان گوگل هستند، به احتمال زیاد در زمانی کوتاه پس از انتشار، مطالب‌تان در گوگل قابل مشاهده خواهند بود ولی اگر سایت شما در مدت‌های طولانی به‌روزرسانی نمی‌شود و بازدیدهای زیادی از طریق گوگل ندارید، ممکن است برای ایندکس شدن مطالب جدید مدت زمانی زیادی نیاز باشد.

سرعت ایندکس کم

چه عواملی باعث کند شدن سرعت ایندکس می‌شوند ؟

اینکه دقیقا چه چیزی باعث می‌شود سایت شما کندتر ایندکس شود، مشخص نیست و عوامل موثر در این موضوع مثل عوامل موثر در رتبه‌بندی سایت‌های توسط گوگل اعلام نمی‌شوند و به طور دائم در حال تغییر و بهبود هستند.

به طور کلی عواملی که می‌تواند باعث این مشکل باشند عبارتند از:

  1. مطالب بی کیفیت سایت شما بسیار زیاد هستند
    مطالب بی‌کیفیت شامل مطالبی هستند که بازدیدکننده‌ای ندارند و در گوگل ایندکس شده‌اند. این به معنی حذف محتوای موجود در سایت نیست، اگر مطالبی در سایت دارید که مفید هستند ولی مورد جستجو نیستند، می‌توانید آن‌ها را به صورت noindex در بیاورید. برای مثال دسته‌بندی‌ها و آرشیو‌های نویسنده و برچسب‌ها در بسیاری از موارد چیزی نیستند که بخواهید در گوگل ایندکس شوند و بودجه‌ی ایندکس شما را هدر بدهند.
  2. سایت شما روی هاستی اشتراکی با همسایگان بد میزبانی می‌شود
    اگر تعداد همسایگان شما در یک هاست اشتراکی زیاد باشد، میزان مراجعه‌ی گوگل به IP هاست شما تحت تاثیر قرار می‌گیرد. برای مثال اگر روی یک IP تعداد ۱۰ سایت با میانگین ۱۰۰ صفحه میزبانی شوند با حالتی که روی یک IP تعداد ۲۰۰ سایت با میانگین ۵۰۰ صفحه میزبانی می‌شود، تفاوت چشمگیری وجود دارد.
  3. کیفیت محتوای شما خوب نیست
    گوگل در تغییرات اخیر، پیش از آنکه سایت شما را ایندکس کند، سعی می‌کند با هوش مصنوعی کیفیت آن را بررسی کند. اگر برآورد گوگل از کیفیت سایت شما خوب نباشد، ممکن است زمان زیادی تا ایندکس شدن آن طول بکشید و حتی ممکن است این صفحه هیچ‌گاه ایندکس نشود. برای جلوگیری از این مشکل، محتوایی با کیفیت ایجاد کنید و از صفحات مختلف سایت به آن لینک بدهید تا اعتبار آن افزایش پیدا کند.
    همیشه این امکان وجود دارد که گوگل در تشخیص کیفیت محتوای شما اشتباه کند. با ویرایش محتوا و ایجاد لینک‌های بیشتر تلاش کنید تا این مشکل را برطرف کنید.
  4. مشکلی در صفحات یا هاست شما وجود دارد
    ممکن است به دلیل یک مشکل فنی یا یک مشکل در هاست، دسترسی گوگل به سایت یا صفحه‌ی شما مقدور نباشد، این مشکلات می‌تواند شامل مشکلی در robots.txt شما یا مشکلی در افزونه‌ی سئو سایت شما یا مشکلی در هاست شما باشد که اجازه ندهد، صفحات شما به درستی در گوگل مشاهده شوند و با خطایی روبرو شوند.
    برای کشف این مشکلات می‌توانید خطاهای دریافت شده در Google Search Console را بررسی کنید یا صفحه‌ی مورد نظر را Inspect کنید و بررسی کنید که چه پیامی در کنسول گوگل دیده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *