بهبود وضعیت سئو سایتهای طراحی شده با وردپرس به دلیل استفاده از افزونهها و قالبهای غیراستاندارد و انجام تنظیمات توسط افراد کم تجربه گاهی مشکل و با موانعی همراه است.
در ادامه روشها و ابزارهایی که میتوانند به ما کمک کنند تا بیشترین بهبود را در وضعیت سئو این گونه سایتها به دست بیاوریم بررسی میکنیم.
- ۱- افزونه سئو نصب کنید
- ۲- نظرات تبلیغاتی را حذف کنید و آنها را کنترل کنید
- ۳- شناسایی و حذف لینکهای نادرست
- ۴- بهبود ساختار منوهای سایت
- ۵- پیوندهای یکتا را متناسب با سئو تنظیم کنید
- ۶- تنظیمات Cache و فشردهسازی روی هاست
- ۷- نصب افزونه Cache صفحات
- ۸- نصب افزونه Cache فایلهای ایستا
- ۹- بررسی تگهای عنوان
- ۱۰- برطرف کردن اشتباههای تایپی و نگارشی
- ۱۱- بهبود کدهای HTML محتوا
- ۱۲- نقشه سایت را بررسی کنید و به گوگل معرفی نمایید
- ۱۳- تنظیمات noindex روی بخشهای لازم
- ۱۴- بررسی Google Search Console برای خطاها
- ۱۵- دستهها و برچسبهای اضافی را پاک کنید
- ۱۶- پایگاه دادهی وردپرس را بهینهسازی کنید
- ۱۷- افزونههای اضافی و سنگین را غیرفعال و حذف کنید
- ۱۸- مطالب قدیمی سایت را بازبینی کنید
- ۱۹- برای سایت Favicon تعریف کنید
- ۲۰- فایلهای ناموجود و صفحات دارای خطای ۴۰۴ را پیدا کنید
- ۲۱- نمایش موبایل سایت را به طور دقیق بازبینی کنید
- ۲۲- صفحهی جستجوی وردپرس را noindex کنید
- سفارش سئو وردپرس
۱- افزونه سئو نصب کنید
انجام بسیاری از فعالیتهای سئو که عمومی هستند با نصب افزونهی سئو قابل انجام است. نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که این افزونهها حداقلهای مورد نیاز سایت شما را تامین میکنند و نصب آنها نباید این انتظار را به وجود بیاورد که کار به پایان رسیده است یا این تصور را به وجود بیاورد که این افزونه باید نقشهی راه و فعالیت سئوی شما را تعیین کند.
یک افزونهی سئو فقط یک افزونه است که باید توسط متخصص سئو به درستی تنظیم شود تا بتواند در مسیر اهداف سئو سایت به شما کمک کند.
۲- نظرات تبلیغاتی را حذف کنید و آنها را کنترل کنید
یک سایت با تعداد زیادی نظرات ساختگی و تبلیغاتی نه برای خوانندگان جذابیت دارد و نه برای گوگل. با محدود کردن ارسال نظرات و نصب افزونههای لازم از ارسال هرزنامههای تبلیغاتی در بخش نظرات مطالب خود پیشگیری کنید.
۳- شناسایی و حذف لینکهای نادرست
یکی از مشکلات مهم در سئو سایتهای بر پایه وردپرس، وجود لینکهای مرده یا Dead Link در میان محتوا و منوها و کامنتهای کاربران است. با استفاده از افزونههای بررسی لینکها مثل Broken Link Checker میتوانیم اغلب این گونه لینکها را پیدا کنیم. اگر حجم محتوا و تعداد صفحات سایت زیاد است، ممکن است لازم باشد تا این افزونه چندین روز روی سایت فعال بماند و تمامی صفحات و لینکهای موجود را بررسی کند.
استفاده از این افزونه علاوه بر پیدا کردن لینکهای شکسته، این مزیت را هم دارد که میتوانید بررسی کنید، لینکهای شما چه عنوانی دارند. برای مثال میتوانید لینکهایی که متن آنها ناقص یا اشتباه نوشته شده است را شناسایی و اصلاح کنید.
همچنین سرویسهای آنلاین مختلفی نیز وجود دارند که به صورت رایگان یا تجاری کار جستجو برای لینکهای نادرست را به انجام میرسانند.
۴- بهبود ساختار منوهای سایت
بسیاری از سایتهای وردپرس که با ساختار غیر اصولی توسعه پیدا کردهاند، حاوی نوشتهها و برگههایی با عنوانهای تکراری و محتوای تکراری هستند. پیش از اینکه بخواهیم صفحات اضافی را حذف کنیم، لازم است تا صفحات را رتبهبندی کنیم و آنهایی که از گوگل ورودی دریافت میکنند را شناسایی کنیم. با کمک یکی از افزونههای آمارگیر مثل Post Views Counter میتوانیم بررسی کنیم که کدام صفحات سایت چه تعداد بازدیدکننده دارند و پس از جمع آوری آمار با یکی از گزینههای زیر با صفحات تکراری برخورد کنیم:
- باقی ماندن صفحه در سایت
- حذف صفحه با کد ۴۰۴
- حذف صفحه با هدایت به صفحهای دیگر با کد ۳۰۱
۵- پیوندهای یکتا را متناسب با سئو تنظیم کنید
پیوندهای یکتا در برخی از سایتهای طراحی شده با وردپرس به طور صحیح تنظیم نشدهاند. لازم است تا بررسی کنید آیا نشانی صفحات برای ساختار سئو به درستی تنظیم شدهاند یا نه. استفاده از Url Parameters بدترین شکل آدرس دهی به صفحات است و امکان ایندکس نشدن صفحات را در گوگل به مقدار زیادی افزایش میدهد.
علاوه بر این، نامک یا slug هر نوشته بهتر است به صورت دستی تعیین شود. یک آدرس کوتاه و ترجیحا تک کلمهای و انگلیسی بهترین نشانی است که میتوانید برای صفحات تعیین کنید.
برای صفحات مهم سایت مثل خدمات یا محصولات اصلی سعی کنید نکتهی بالا را حتما رعایت کنید.
۶- تنظیمات Cache و فشردهسازی روی هاست
از جملهی مهمترین کارهایی که برای بهبود وضعیت سئو سایتها باید انجام شود، تنظیم صحیح Cache فایلهای ایستا و فشردهسازی فایلهایی است که قابلیت فشردهسازی را دارند. پس از انجام تنظیمات هم لازم است تا روی مرورگر و ابزارهای تست آنلاین بررسی شود که آیا خروجی کار آن طور که مورد نظر است اتفاق میافتد یا خیر.
۷- نصب افزونه Cache صفحات
اگر سایت دارای افزونههای Cache محتوای صفحات نیست، لازم است تا از بین افزونههای موجود و با در نظر گرفتن وب سرور و نرمافزارهای هاست، یکی از این گروه افزونهها انتخاب و نصب و تنظیم گردد تا علاوه بر کاهش بار روی هاست، سرعت نمایش صفحات تکراری به کاربران نیز بهبود قابل توجهی پیدا کند.
نصب افزونهی Cache اهمیت بسیار زیادی در سئو سایت دارد. زیرا باعث میشود اطلاعات HTML صفحه که خود شامل دهها فایل دیگر است در کمترین زمان ممکن به دست کاربران برسد. تاخیر در ارسال HTML باعث تاخیر در شروع به دانلود فایلهای جانبی و کاهش تصاعدی سرعت و جایگاه سئو سایت میشود.
۸- نصب افزونه Cache فایلهای ایستا
فایلهای ایستا مثل CSS و JS که در صفحات متعدد بارگزاری میشوند، علاوه بر یکی شدن( Merge ) این قابلیت را دارند که Minimize شوند. با نصب یکی از افزونههایی که این دو قابلیت را در سایت شما فعال میکنند، سرعت بارگزاری صفحات را به مقدار زیادی افزایش خواهید داد.
دستیابی به Cache صفحات و Cache فایلهای ایستا ممکن است توسط یک افزونه به صورت تجمیع شده قابل انجام باشد یا به صورت مجزا توسط دو افزونه.
فعالیتهایی که افزونههای Cache انجام میدهند ممکن است تداخل زیادی با عملکرد افزونههای دیگر داشته باشد، جهت جلوگیری از رخداد مشکلات، باید آمادگی کافی برای انجام تغییرات روی سایت، افزونهها و تنظیمات آنها را داشته باشید و همچنین لازم است تا پس از نصب افزونههای Cache به دقت عملکردهای قسمتهای گوناگون سایت را بررسی کنید تا مشکلی در محلی به وجود نیامده باشد.
۹- بررسی تگهای عنوان
استفادهی نادرست از تگهای عنوان h1 تا h6 داخل کدهای قالب سایت و داخل محتوای سایت بسیار متداول است. یکی از کارهایی که برای سئو وردپرس باید به انجام برسد، بررسی این موضوع است. برای بررسی دقیقتر میتوان از سرویسهای آنلاین آنالیز سئو صفحات و یا افزونههای مخصوص آنالیز سئو که روی مرورگر نصب میشوند استفاده شود.
۱۰- برطرف کردن اشتباههای تایپی و نگارشی
یک متن با کیفیت پایین و همراه با خطا، علاوه بر اینکه ممکن است به طور مستقیم اثر منفی روی سئو بر جای بگذارد، باعث میشود تا بازدیدکنندگان از سایت اعتماد خود را به سایت از دست بدهند. علاوه بر ویرایش تک به تک مطالب درج شده در سایت، با تغییر گروهی کلمات اشتباه از طریق پایگاه داده میتوان کار اصلاح محتوای سایت را مقداری آسانتر کرد.
۱۱- بهبود کدهای HTML محتوا
بخشی از محتوای درج شده در سایت وردپرس ممکن است از منابع مختلف و فایلهای Word به صورت مستقیم کپی شده باشند و ساختار استاندارد و بهینهی HTML در آنها رعایت نشده باشد. برای کاهش حجم صفحات و نمایش صحیح آن در مرورگرها و دریافت رتبهی بهتر در موتورهای جستجو، باید این گونه صفحات را شناسایی و پاکسازی نمایید.
۱۲- نقشه سایت را بررسی کنید و به گوگل معرفی نمایید
نقشه سایت به گوگل کمک میکند تا به آسانی از تغییرات سایت شما باخبر شود و مطالب جدید را در زمانی کوتاهتر ایندکس کند. با انجام تنظیمات بهینه روی نقشه سایت که به صورت پویا و آنلاین ایجاد میشود، میتوانید وضعیت ایندکس شدن سایت وردپرس را در گوگل بهبود دهید.
۱۳- تنظیمات noindex روی بخشهای لازم
بخشهای مختلفی از سایت ممکن است حاوی محتوای مفید برای موتورهای جستجو و کاربرانی که در گوگل به جستجو میپردازند نباشند. بهتر است این صفحات را به ویژه اگر تعداد آنها زیاد است با استفاده از دستورالعمل noindex از پایگاه دادهی گوگل حذف کنید.
صفحاتی کاندیدا برای noindex میتوانند شامل صفحات برچسب و دستهبندیها باشند که کاربران به ندرت توسط گوگل به این صفحات هدایت میشوند.
۱۴- بررسی Google Search Console برای خطاها
بررسی کنید که در Google Search Console خطاهایی در بخشهای مختلف موجود نباشد. خطاهایی از جمله عدم دسترسی به صفحات سایت، عدم همخوانی نقشه سایت با robots.txt یا noindex، مشکلات نمایش در موبایل و سایر خطاهای احتمالی که ممکن است روی وضعیت سئو سایت شما اثر منفی بر جای بگذارند.
۱۵- دستهها و برچسبهای اضافی را پاک کنید
دستهها و برچسبها در وردپرس ابزاری برای کمک به گروهبندی و ایجاد ارتباط بین مطالب سایت است. اگر در بخش دستهها و برچسبهای سایت وردپرس شما، دهها یا صدها ردیف وجود دارد که اغلب هیچ ورودی از گوگل ندارند و در بسیاری از آنها یک یا دو مطلب ثبت شده است، احتمالا لازم است تا این بخش از سایت وردپرس خود را پاکسازی کنید.
برای یافتن دستهها و برچسبهایی که میبایست از سایت پاک شوند، آنها را بر اساس تعداد مطالب موجود در آنها مرتب کنید. ردیفهایی که صفر یا یک نوشته در آنها ثبت شده است، یا دستهها و برچسبهایی که هیچ ورودی از گوگل ندارند میبایست حذف شوند تا علاوه بر کاهش حجم و افزایش سرعت عملکرد وردپرس، تعداد صفحات بی ارزش سایت شما نیز کاهش پیدا کند و در نتیجه وضعیت سئو آن بهتر شود.
۱۶- پایگاه دادهی وردپرس را بهینهسازی کنید
انجام این کار باعث میشود تا فضاهای خالی ایجاد شده در پایگاه داده از بین برود و ایندکسهای موجود روی جدولها مرتب و یکپارچه شوند. در نتیجه سرعت دسترسی و جستجوی اطلاعات افزایش پیدا میکند. انجام این کار را بهتر است پس از تمام فعالیتهای بهینهسازی دیگر و به صورت دورههای یک یا چند ماهه انجام دهید تا همیشه پایگاه دادهی سایت وردپرس شما در وضعیت خوبی باشد.
برای انجام بهینهسازی میتوانید از افزونههای ویژه که در مخزن افزونههای وردپرس موجود است استفاده کنید و پس از انجام بهینهسازی برای افزایش سرعت سایت، افزونه را غیرفعال کنید.
همچنین میتوانید از طریق phpMyAdmin جدولهای پایگاه داده را Optimize نمایید.
۱۷- افزونههای اضافی و سنگین را غیرفعال و حذف کنید
هر یک از افزونههای وردپرس باری کم یا زیاد روی اجرای تک تک درخواستهای شما اضافه میکنند. این بار اضافی اثر منفی قابل توجهی روی وضعیت سئو سایت شما دارد. برای مثال افزونهی ووکامرس یکی از افزونههای سنگین به شمار میرود و اگر در سایت شما امکانات فروشگاهی وجود ندارد یا فروش قابل توجهی در سایت شما اتفاق نمیافتد، بهتر است آن را غیرفعال کنید و برای فروش کالا از یک سایت یا یک زیردامنهی مجزا استفاده کنید. همچنین برخی از افزونهها در زمانهای محدودی کاربرد دارند و لزومی ندارد همیشه روی سایت فعال باقی بمانند.
بهتر است افزونهها و قالبهایی که استفاده نمیکنید را به طور کامل حذف کنید. این موارد علاوه بر اینکه بخشی از فضای شما را اشغال میکنند، ممکن است به دلیل عدم بهروزرسانی و کشف مشکلات امنیتی، به مسیری برای نفوذ و هک سایت شما تبدیل شوند.
۱۸- مطالب قدیمی سایت را بازبینی کنید
مطالبی که قبلا در سایت شما درج شدهاند ممکن است تاریخ مصرفشان گذشته باشد یا نادرست و ناقص باشند. با بازبینی مستمر مطالب قدیمی، بررسی کنید که کدامیک از این مطالب به بازسازی و تکمیل نیاز دارند. همچنین با نصب افزونههای سبک آمارگیر تعداد بازدید مثل Post Views Counter، میتوانید بررسی کنید که کدامیک از صفحات سایت شما بازدید کمی دارند و آنها را بررسی و اصلاح کنید.
۱۹- برای سایت Favicon تعریف کنید
دیده شدن Favicon پیشفرض وردپرس یا جوملا در بالای مرورگر یا در موتور جستجوگر گوگل این حس را به بیننده منتقل میکند که این سایت یک سایت بدون ارزش است و میتواند روی نرخ تبدیل کلیک CTR سایت شما اثر منفی بر جای بگذارد. آیکونی که برای سایت انتخاب میکنید، میبایست در ابعاد کوچک ۲۴ پیکسلی و در ابعاد بزرگ روی موبایل به خوبی قابل تشخیص باشد و کیفیت مناسب داشته باشد. برای تعریف صحیح Favicon ممکن است بخواهید از بخش سفارشیسازی در وردپرس یا یک افزونهی اختصاصی برای این کار استفاده نمایید.
۲۰- فایلهای ناموجود و صفحات دارای خطای ۴۰۴ را پیدا کنید
به دلایل مختلف ممکن است کاربران صفحاتی را روی سایت شما باز کنند که وجود خارجی ندارد. این صفحات ممکن است یک نوشته یا یک فایل باشد. با نصب افزونههایی که خطاهای ۴۰۴ را جمعآوری میکنند، میتوانید این صفحات را پیدا کنید و بررسی کنید که آیا راه حلی برای آنها وجود دارد یا خیر.
گاهی ممکن است لینک نادرست صفحات شما در سایتهای دیگر درج شده باشد یا ممکن است آدرس یک فایل تصویر یا CSS در یکی از صفحات به درستی درج نشده است. با انجام اصلاحات و کاهش هر چه بیشتر خطاهای ناخواسته ۴۰۴، میتوانید بازدیدکنندگان بیشتری جذب کنید و سئو سایت بهتری داشته باشید.
۲۱- نمایش موبایل سایت را به طور دقیق بازبینی کنید
بخش عمدهی بازدیدکنندگان سایت، این کار را از طریق مرورگرهای موبایل انجام میدهد. سایت شما باید اندازهی فونت مناسبی برای موبایل داشته باشد، لینکهای قابل کلیک حداقل باید ۴۴ در ۴۴ پیکسل باشند تا توسط انگشت بتوانند کلیک شوند. حاشیههای صفحه نباید از مرورگر موبایل بیرون بروند، اندازهی تصاویر باید با توانایی و ویژگیهای موبایل سازگار باشد. علاوه بر موارد فوق، هرگونه ناکارآمدی سایت در موبایل میتواند یک نمرهی منفی قابل توجه در سئو سایت شما به حساب بیاید.
۲۲- صفحهی جستجوی وردپرس را noindex کنید
با توجه به اینکه در اغلب قالبهای وردپرس، متن مورد جستجو در صفحه نمایش داده میشود، برخی افراد با ایندکس کردن عبارت جستجوی مورد نظر خود در سایت شما، تلاش میکنند تا رتبهی سئوی سایت خود را بهبود بدهند. علاوه بر این ایندکس شدن تصادفی صفحاتی با عبارتهای بیارزش در گوگل تنها میتواند بخشی از سهمیهی ارزشمند Crawl گوگل را به خود تخصیص بدهد و صفحات مهم سایت شما در زمانهایی طولانیتر بازبینی شوند.
همچنین لازم است تا با بررسی بخش Coverage در Google Search Console به صورت دورهای، مراقب ایندکس شدن صفحات ناخواستهی سایت خود در گوگل باشید.
سفارش سئو وردپرس
بهینهسازی سئو وردپرس علاوه بر اینکه به دانش و تجربه سئو نیازمند است، تغییرات و بهبودهای لازم روی هسته و افزونهها و قالبهای وردپرس نیز به مهارتهای مرتبط وابسته هستند. اگر میخواهید سایت بر پایه وردپرس شما به وضعیت ایدهآل در سئو برسد، سایتتان را به ما بسپارید تا آن را به بهترین شکل ممکن برای سئو بهینهسازی نماییم. برای مشاهده فهرست کارهایی که روی سایت وردپرس شما انجام میدهیم، از خدمات سئو وردپرس ما بازدید نمایید.