آدرس صفحات وب از نظر موتورهای جستجو و مرورگرها، حساس به سطح( Case Sensitive ) است. نشانی صفحات در سیستم دات نت یا برخی دیگر از زبانهای برنامهنویسی و فریمورکهای طراحی سایت این ویژگی را ندارد و اگر آدرس صفحه چه با حروف کوچک و چه با حروف بزرگ تایپ شود، همان صفحه به کاربر نمایش داده میشود.
برای مثال اگر نشانی صفحه شما https://example.com/ABC باشد، کاربر میتواند محتوای صفحه را با نشانی https://example.com/abc هم باز کند.
این موضوع میتواند برای سئو سایت شما آسیبرسان باشد.
روش رفع مشکل
برای رفع این مشکل دو راه حل وجود دارد. ابتدا لازم است تا یک نشانی ثابت برای هر صفحه مشخص کنید. این نشانی ممکن است با حروف بزرگ یا کوچک یا ترکیبی از این دو باشد. تنها نکته این است که این آدرس منحصر به فرد باشد. پس از تعیین نشانی صفحه، یکی از دو کار زیر را میتوانید انجام دهید:
- هنگامی که کاربران صفحهی شما را با نشانی نادرست باز میکنند، یک redirect با کد ۳۰۱ آنها را به نشانی اصلی منتقل کند.
- صفحات سایت با نشانی نادرست هم باز شوند ولی در صفحه متاتگ canonical درج کنید و آدرس صحیح صفحه را در آن قرار دهید.
نکتهی جانبی
گوگل به صورت پیشفرض نشانیهای مختلف را روی سایت شما آزمایش نمیکند. مشکل زمانی میتواند رخ بدهد که شما یا سایتی دیگر، آدرسی از سایت شما را با حروف نادرست لینک کنند. در این صورت گوگل آن آدرس را باز میکند.
با دقت در هنگام درج لینکها در صفحات سایت میتواند از ایجاد آدرسهای نادرست جلوگیری کنید. برای اطمینان از تایپ صحیح آدرسها، شاید بهتر باشد که تمامی حروف در آدرس صفحات، حروف کوچک باشند و حروف بزرگ را به طور کامل از نشانی صفحات حذف کنید.
هنگام باز شدن یک صفحه با لینکهای متعدد چه اتفاقی برای سئو رخ میدهد ؟
گوگل اگر با صفحات که محتوای یکسان دارند ولی آدرس آنها متفاوت است روبرو شود، تلاش میکند تا نسخهی اصلی را شناسایی کند و صفحات اضافی را ذخیرهسازی نکند. ولی مشکل اینجاست که تشخیص صحیح همیشه امکانپذیر نیست و به علاوه پیدا کردن صفحاتی با آدرسهای متفاوت و محتوای یکسان کاری پرهزینه است. هزینه کردن پردازش صفحات در محل بیفایده باعث میشود سرعت دسترسی گوگل به صفحات مهم شما هم کاهش پیدا کند و اگر مطالبی در سایت خود منتشر میکنید در زمان طولانیتری در گوگل شناسایی شوند و قابل جستجو باشند.