خطاهای 404 که هنگام موجود نبودن یک آدرس روی هاست به وقوع می‌پیوندند دو نوع اصلی دارند که نوع رفتار ما با آن‌ها در سئو متفاوت است.

  1. لینک دادن به صفحات داخلی سایت خودتان که موجود نیستند
  2. لینک دادن به سایت‌های دیگر که موجود نیستند
  3. خطاهای 404 در فایل‌های جانبی سایت( CSS و JS و تصاویر )

خطای ۴۰۴

۱- لینک دادن به صفحاتی از سایت خودتان که موجود نیست

اینکه بخواهید برخی از صفحات سایت را از دسترس خارج کنید موضوع عجیبی نیست و گوگل این حق را برای شما به رسمیت می‌شناسد ولی دو نکته را نباید فراموش کنید تا سئو سایت شما آسیب نبیند.

نکته اول: اگر یک صفحه را از سایت خود پاک می‌کنید، باید بررسی کنید که آیا از محلی روی سایت به آن صفحه لینک شده است یا نه و مطمئن شوید که هیچ لینک شکسته‌ای روی سایت شما وجود ندارد.

با استفاده از سیستم‌های جستجوگر یا با استفاده از افزونه‌هایی که خطاهای 404 را روی سیستم‌های مدیریت محتوا جمع‌آوری می‌کنند، می‌توانید از این موضوع اطمینان حاصل نمایید.

نکته دوم: برای پاک کردن صفحات از سایت بهتر است برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشید. اگر کاربران از سایت‌های دیگر به یک صفحه‌ی پاک شده از سایت شما هدایت شدند، چه اتفاقی باید برایشان رخ بدهد؟ آیا دیدن یک صفحه‌ی سفید با یک متن خطا کفایت می‌کند ؟ اگر بتوانید به این گونه کاربران پیشنهادهایی جایگزین بدهید یا اگر صفحه‌ی جدیدی در سایت شما هست که نیازهای کاربران را برآورده می‌کند، باید کاربران را به طور مستقیم یا غیرمستقیم به این صفحات هدایت کنید.

۲- لینک دادن به سایت‌های خارجی که موجود نیستند

برای اینکه بدانید کدام لینک‌های خارجی به خطاهای ۴۰۴ می‌رسند، می‌بایست با کمک ابزارهای آنلاین چک کردن لینک‌ها این موارد را به صورت دوره‌ای بررسی کنید و احیانا صفحاتی را که لینک‌های آن‌ها معتبر نیست اصلاح کنید. وجود چنین لینک‌هایی در صفحات شما از دو جهت مضر هستند. اول اینکه تجربه‌ی کاربری را تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث نارضایتی بازدیدکنندگان سایتتان می‌شود و دوم اینکه گوگل هم اعتبار کمتری به صفحات شما می‌دهد چون لینک‌های نامعتبر را در به کاربران پیشنهاد می‌کنید.

وجود این طور لینک‌ها در مدت زمان محدود غیرقابل کنترل است ولی اگر چنین لینک‌هایی در مدت طولانی روی سایت شما باقی بماند، اثرات منفی آن به زودی مشاهده خواهد شد.

۳- خطاهای 404 در فایل‌های جانبی

این گونه خطاها بیشتر از دو نوع قبلی آسیب‌رسان هستند چون باعث ایجاد مشکلات زیر می‌شوند:

  1. عدم نمایش صحیح بخش‌هایی از سایت آن طور که انتظارش را دارید.
  2. تاخیرهای بسیار زیاد در سرعت بارگزاری سایت

اگر یک فایل جانبی مثل یک فایل CSS یا JS خطای 404 بدهد، به ویژه در سیستم‌های مدیریت محتوا مثل وردپرس، هسته‌ی وردپرس وارد عمل می‌شود و کار ایجاد صفحه‌ی 404 را به انجام می‌رساند.

به عبارت دیگر اگر در سایت شما ۳ فایل جانبی با خطای 404 موجود باشند، وردپرس یک بار برای صفحه‌ی اصلی و ۳ بار برای فایل‌های جانبی وارد مدار می‌شود و علاوه بر فشار چند برابری که روی هاست شما ایجاد می‌شود، سرعت بارگزاری صفحات شما هم به شدت کاهش پیدا می‌کند. چون مرورگرها منتظر می‌مانند تا محتوای فایل ناموجود را دریافت کنند و سپس محتوای صفحه را به کاربر نشان دهند. اجرای هزاران خط کد برنامه‌نویسی برای نمایش یک خطای 404 یک اتفاق بسیار خطرناک در پردازش فایل‌های جانبی سایت شما به حساب خواهند آمد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *